Viner från La Tordera

Om La Tordera

Vingården ligger i hjärtat av proseccodistriktet och drivs av Gabriella Vettoretti. La Tordera är namnet på kullen i Cartizze där familjen härstammar i från. Detta är en av de få Proseccoproducenter som producerar vin på egna druvor för kunna kontrollera kvaliteten och ha en minimal miljöpåverkan, vilket de är cetifierade för av "Casa clima" där de också erhållit pris sitt miljöarbete.  Ett exempel på detta är att man har investerat i solpaneler för att vara självförsörjande på elenergi för kylbehovet under sommarmånaderna.

Deras Processo har fått medaljer och omnämnanden, bl a guldmedalj på Wine Italy.

www.latordera.it

 

Brunei brut

Valdobiadene DOCG Prosecco superiore 100% Glera.

Färgen är brilliant gul med en myriad av små ihållande bubblor. Väldoftande av jasmin och frukt, såsom päron och gröna äpplen samt en lätt mineralton. Smakrik och harmoniskt frisk med en noterbar syra. Dricks förslagsvis till färska räkor men fungerar också som i regionen genomgående i måltiden.

Flaskstorlek 75 cl

Alkoholhalt 11,5%

 

Prosecco frizzante

Treviso DOC Prosecco 100% Glera.

Gul färg med antydan till grönt. Doft av äpple, päron, citronskal och mandelblom. Aromatisk, frisk och sammanhållen balanserad smak med dragning åt det mjukare hållet. Fungerar rätt igenom måltiden men pröva gärna till en crostino med lax och timjansmör. Passar även som sällskapsvin en varm sommardag. 

Flaskstorlek 75 cl

Alkoholhalt 10,5%