Grappor från Domenis

Om Domenis

Litet familjeägt Friulanskt destilleri beläget i Darnazzacco strax utanför Udine. Familjen Domenis har här drivit destillation sedan år 1898, i den Venezianska republiken har destillering och framför allt grappaproduktion gamla rötter.

Även druvsorterna som växer i regionen (bl a Verduzzo, Cabernet, Refosco Pinot Gris och Tacoi) gör att detta har varit och är en bra placering för ett destilleri med höga ambitioner.

Domenis producerar lagrade och olagrade grappor med kraftig karaktär och förhållandevis hög alkoholhalt., företrädesvis av lokala druvor och inte sällan ekologiskt odlade råvaror.

 

www.domenis.com

 

Secolo

Håller en alkoholhalt om 60 % Volym 50cl, olagrad.

Producentens jubileumsgrappa  med fruktiga toner är gjord på blandade pressrester från regionen, företrädesvis Refosco. Den har därmed också ganska kraftiga aromer och tanniner.

Denna grappa passar utmärkt som en digestivo på grund av den förhållandevis höga alkoholhalten och karaktären, men även till en espresso.

Storica Nera

Håller en alkoholhalt om 50 % Volym 50cl

Klassisk Friulansk Grappa av pressrester av DOC viner från röda druvor i regionen. Druvorna som används är Cabernet, Refosco och Merlot och tack vare druvtypiciteten får man en mjuk och rund grappa trots det höga alkoholuttaget.

Smaken är naturligtvis åt det eldigare hållet.

 

Storica Riserva

Lagrad. Alkoholhalt om 50 % Volym 50cl

Grappa av blandade pressrester från regionen lagrade på fat minst 12 månader varav de första 18 månader på fat av Ask. Grappan har sedan lämnats att mogna på stålfat minst ett halvår.

En grappa med elegant framtoning.

Storica

Håller en alkoholhalt om 50 % Volym 50cl

Klassisk grappa från Friuli med rejält bett. Blandade pressrester av vita och röda druvor från regionen.

 

Monodosi

Volym

Storica

Håller en alkoholhalt om 50 %. Klassisk grappa från Friuli med rejält bett. Blandade pressrester av vita och röda druvor från regionen.

Secolo

Håller en alkoholhalt om 60 %, olagrad. Producentens jubileumsgrappa  med fruktiga toner är gjord på blandade pressrester från regionen, företrädesvis Refosco. Den har därmed också ganska kraftiga aromer och tanniner. Denna grappa passar utmärkt som en digestivo på grund av den förhållandevis höga alkoholhalten och karaktären, men även till en espresso.

Storica Nero

Håller en alkoholhalt om 50 %. Klassisk Friulansk grappa av pressrester av DOC viner från röda druvor i regionen. Druvorna som används är Cabernet, Refosco och Merlot och tack vare druvtypiciteten får man en mjuk och rund grappa trots det höga alkoholuttaget. Smaken är naturligtvis åt det eldigare hållet.