Grappa gjord på färska pressrester av Refosco från området runt Aquileia.
Håller en alkoholhalt om 46 % lagrad 3 år.
Mörk bärnstensfärg. Destilleras
dels i en liten kopparpanna från 1935, dels i en större panna från 1965. Tillgången på denna grappa är mycket begränsad, det produceras bara 350 magnumflaskor om året. Hälften lagrat i begagnade barriques av
Fransk ek, andra hälften i stora fat (2700 lit) av slovensk ek några decennier gamla. Ofiltrerad för att behålla alla aromer, därför kan det eventuellt förekomma avlagringar i botten av flaskan.
Det här är en grappa med stor balans där faten använts som ett instrument till att förändra karaktären mer än att ändra
grappans smak; fina delikata aromer av trä, tobak, cacao och lakrits med eftersmak av aprikos och nötter. I den varma mjuka smaken kombineras fruktigheten i rätt intensitet till fatkaraktären.
En bra lång eftersmak i gommen som varar åtskilliga minuter. Servera gärna i konjakskupor och låt grappan vila så att den hinner utvecklas några minuter innan den avnjutes.